Project Kais

Project ‘Een multifunctioneel gezondheidscentrum in Kais’

 

 

 

 

Het project 'Een multifunctioneel gezondheidscentrum in Kais' wordt ondersteund door de stichting Wilde Ganzen!
Link naar de website van de Wilde Ganzen: https://www.wildeganzen.nl

 

Nieuwsbrief 4 • Project dokterspost in Kais

Beste dharma-vriend(inn)en en geïnteresseerden,

Er is geweldig nieuws...! Het doel om € 30.500 op te halen voor het project ‘Realisatie van een duurzame dokterspost’ is gelukt door de véle giften en activiteiten! De teller staat inmiddels op € 34.597,56.

Dit betekent dat The Dagpo Educational Fund minder geld hoeft bij te dragen om te komen tot € 61.000,- die nodig is om de premie van de stichting Wilde Ganzen te ontvangen. Op dit moment worden er nog steeds activiteiten georganiseerd en nieuwe ideeën voorbereid.

De fondsenwerving gaat namelijk gewoon door!

Temeer omdat uit het uitgebreide onderzoek van de TU Delft is gebleken dat de veiligheid van het terrein met urgentie onderzocht moet worden vanwege de instabiliteit en het gevaar voor aardbevingen en landverschuivingen. Voor dit nieuwe onderzoek is ARUP, een internationaal engineering bedrijf, benaderd. Zij hebben dit project opgenomen in hun sociale programma. Parallel hieraan loopt het renovatie- en isolatieproces van de gebouwen van het klooster en de Thosam Ling school.

Wij hopen dat jullie even enthousiast blijven meewerken.

Kalender

In september jl. heeft eerwaarde Dagpo Rinpochee onderricht gegeven in het centrum in Haarlem.
Tijdens dit weekend kreeg Rinpochee het eerste exemplaar aangeboden van de mooie kalender voor 2018, welke is gemaakt door The Dagpo Educational Fund. Rinpochee was hier duidelijk heel blij mee.

Voor deze kalender heeft Rinpochee een selectie gemaakt van prachtige foto’s. Er waren 600 kalenders die op enkele na zijn verkocht. Indien je nog een kalender wilt bestellen kun je bellen naar Elly Hendriks (072 – 8445578).

Het verhaal bij de eerste foto van de kalender

In mei 2017 zijn studenten van de TU Delft naar het klooster in Kais afgereisd voor een tweede onderzoek naar de toepasbaarheid van duurzame manieren van isolatie en verwarmen van de dokterspost, school en klooster. Tijdens hun bezoek stond op een dag het vrachtautootje van het klooster beneden op de parkeerplaats met een grote houten kist.

Onmiddellijk, zonder enige waarschuwing, stroomden vanuit alle hoeken van het terrein de monniken toe, blij en opgewonden. Een aantal monniken maakten de kist open en verwijderden het plastic waarna er een levensgroot beeld van Groene Tara tevoorschijn kwam.

Dit beeld van Tara was aangeboden door een ex-monnik van het klooster en zijn zuster die in Zwitserland wonen. Het beeld kwam uit Nepal en was door het vrachtautootje opgehaald in Delhi. Met vereende krachten werd Tara naar de tempel gedragen.
Langs het pad omhoog stonden de oudere en jonge monniken, studenten en bezoekers eerbiedig met khatag’s om Boeddha Tara te verwelkomen. Het was een blijde happening waarin de kracht van Tara voelbaar was. Dit gaf ons het vertrouwen dat het project tot een goede einde gebracht zal worden. Ook de studenten ervaarden dit zo. De student die de mooie foto heeft gemaakt, vertelde dat dit moment voor hem het hoogtepunt was van het project.
We uiten de hoop dat een ieder, in dit of in een volgend leven, in de gelegenheid mag komen om Boeddha Tara te begroeten in het klooster ‘Dagpo Dratsang’.

Nieuw idee

Verschillende mensen hebben prachtige kunstwerken gedoneerd waardoor we het idee hebben opgevat om een veiling te organiseren. Heeft u ook een bijzonder object wat u zou willen doneren voor deze veiling? Laat het ons dan weten. Denk bijvoorbeeld aan een thangka, Boeddhabeeld, waardevolle sieraden of iets anders. We zijn in overleg met Rinpochee hoe we dit vorm kunnen geven en onder de aandacht kunnen brengen in de diverse centra van Rinpochee.

Naaiatelier Annemieke Jansen

Het naaiatelier van Annemieke gaat gestaag door en is een vast inkomen voor het project. Je kunt dus nog steeds bij haar terecht voor o.a. mooie boekentasjes, omslagen voor (gebeden)boeken, een hoesje voor je vajra & bel of mandaladoeken. Wil je iets speciaals laten maken? Dat kan ook. Hiervoor kun je haar bellen: 072-5127263 of mailen: annemiekejansen@upcmail.nl

Dag in Heiningen

De dag in Heiningen met gebeden, muziek en een heerlijke maaltijd zal in het begin van het nieuwe jaar zijn. De datum is nog niet bekend.

Tot slot

We zijn blij en dankbaar dat we met elkaar zover zijn gekomen. Het eerste doel is bereikt: voldoende geld om aan de renovatie en isolatie van de Thosam Ling school te beginnen waarin een goede medische voorziening zal worden gerealiseerd voor zowel de kloosterlingen als de mensen in de omgeving. De volgende projecten wachten al zoals: de stabilisatie van het terrein en de isolatie en renovatie van de verblijven van de monniken.

We zijn bijna aan het einde van het jaar 2017 en wensen iedereen een feestelijke maand, te beginnen met Ganden Nam Chö op 12 december. Dat we maar veel licht mogen verspreiden en ontvangen in ons persoonlijke leven, dat de wereld een plaats mag worden waar het licht van de Dharma straalt en het Dagpo-klooster een plek mag blijven waarin de monniken, oud en jong, veilig en in goede omstandigheden kunnen studeren en werken zodat de licht en vrede brengende Dagpo-tradities nog lang kunnen voortbestaan.

Hartelijke groet, Elly Hendriks en Nicole Bodewes Stichting Kadam Chöling:

Stichting Kadam Chöling (rekeningnummer is alleen voor dit project): NL25TRIO 0338 4207 54 o.v.v. project gezondheidscentrum Kais

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief 4 project Kais

Nieuwsbrief 3 project Kais

Nieuwsbrief 2 project Kais

Nieuwsbrief 1 project Kais

Kadam menu