Home

Wat is Kadam Chöling?

Kadam Chöling is een organisatie die is opgericht in 1992 en zich bezighoudt met het Tibetaans boeddhisme in Nederland. Ze staat onder de inspirerende leiding van de eerwaarde Dagpo Lama Rinpochee Jhampa Gyatso.
eerwaarde-rinpochee

De naam Kadam Chöling betekent ‘plaats waar het onderricht van de oude en nieuwe Kadampa, later Gelugpa genoemd, wordt behouden en ontwikkeld’.

Binnen het Tibetaans boeddhisme bestaan vier grote scholen, waarvan er één bekend staat als de Gelugpa school. Binnen de Gelugpa school bestaan verschillende overleveringslijnen, waaronder de traditie van het Dagpo klooster.

Vertrouwenspersonen en ethische gedragscode

Centrum Kadam Chöling per 1 september weer geopend

Het centrum Kadam Chöling is per 1 september 2021 weer geopend voor activiteiten, met inachtneming van de geldende Covid-19 maatregelen.

COVID-19 MAATREGELEN

Naar aanleiding van de huidige ontwikkelingen, november jl. betreffende het COVID-19 virus met de stijging van het aantal besmettingen en de toenemende druk op de ziekenhuizen hebben we besloten ons COVID-19 beleid aan te passen.

Eerwaarde Dagpo Rinpochee heeft ons meegegeven dat wij goed op elkaar moeten letten en voor elkaar moeten zorgen. Dat wij een beschermingsplicht hebben voor al onze leden en geïnteresseerden en met name voor de kwetsbare mensen onder ons, zoals ouderen en ongevaccineerden.

Daarom hebben we besloten vanaf zaterdag 6 november tot de volgende maatregelen:

• Bij elke activiteit in het centrum wordt gevraagd om een QR code in de CoronaCheck app of een QR code geprint op papier te tonen en een identiteitsbewijs te laten zien.
• een QR code wordt afgegeven bij: 14 dagen na de laatste vaccinatie, een COVID-19 herstelbewijs dat geldig is vanaf 11 – 180 dagen na de positieve test, een negatieve COVID-19 test bij de GGD of test aanbieder die de gegevens doorstuurt naar de GGD die 24 uur geldig is na het moment van testen. Wij accepteren alleen een QR code en geen negatieve testuitslag op papier.

Daarnaast gelden de volgende regels:
• Kom niet naar het centrum als je klachten hebt
• Reinig bij binnenkomst handen met ontsmettingsmiddel
• Houd 1,5 meter afstand
• Hoest en nies in de elleboog

Het is niet noodzakelijk een mondkapje te dragen, maar dit mag natuurlijk wel. Wij zullen zorgen voor voldoende ventilatie.

Wij hopen met deze maatregelen een veilige omgeving te kunnen bieden en hiermee een gezamenlijke dharma-beoefening in ons centrum mogelijk te maken. Tevens hopen we dat we snel van alle COVID-19 lijden en problemen verlost mogen worden.

ACTIVITEITEN

De activiteiten zijn deels in het centrum en deels via ZOOM te volgen.
In het programmaoverzicht onderaan deze pagina kunt u zien om welke programmaonderdelen dit gaat.

Als u de ZOOM inloggegevens van de maand november heeft ontvangen, ontvangt u automatisch de inloggegevens voor de maand december.
U hoeft zich dus niet opnieuw aan te melden voor ZOOM-activiteiten.

Als u niét de ZOOM informatie van de maand november ontvangen heeft en u wilt in december deelnemen aan een ZOOM activiteit van Kadam Chöling én u bent lid van Kadam Chöling, kunt u zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar kadamcholing@gmail.com.

U ontvangt na aanmelding een e-mail met de meeting-ID en de passcode voor álle ZOOM activiteiten in de desbetreffende maand.
Deze inloggegevens zijn alleen te gebruiken door de ontvanger en kunnen niet doorgegeven worden.

Indien u níet meer wilt deelnemen aan het ZOOM-programma, kunt u dit laten weten door een e-mail te sturen naar kadamcholing@gmail.com.

In september zijn we gestart met een nieuwe cursus Introductie Boeddhisme (zie bijlage op de site van KC).
Vanaf oktober is de cursus Basisbegrippen Boeddhisme gestart.
Iedereen is welkom bij deze twee groepen, los van het feit of u al eerder aan een van deze groepen heeft deelgenomen.

Tevens is er gestart met een nieuwe lijst voor special dedications. Als u deelneemt aan de gebeden én een speciale toewijding hebt, kunt u deze via kadamcholing@gmail.com - uiterlijk 24 uur voor aanvang van een activiteit- kenbaar maken met in het onderwerp van uw mail:Toewijding.

Weekendretraite december 2021

Kadam Chöling is verheugd dat zij weekendretraites kan organiseren. Deze retraites volgt u in uw eigen omgeving en worden begeleid via ZOOM.

LET OP:
De weekendretraite van 10 t/m 12 december 2021 is verplaatst naar vrijdag 28 januari t/m zondag 30 januari 2022.

De retraite is van vrijdag 19.30 uur tot en met zondag 18.30 uur.”

Onderwerp: Mentale Factoren

Aanmelden: kadamcholing@gmail.com

Introductie Boeddhisme

Vanaf 30 september 2021 starten we weer met de cursus Introductie Boeddhisme. Meer informatie vindt u in de onderstaande folder.

Folder Introductie Boeddhisme najaar 2021

Parkeerbeleid Haarlem en rondom het centrum

Klik op de link voor informatie over het parkeerbeleid rondom het centrum van Kadam Chöling en overige wijken in Haarlem en Overveen:
Parkeren in Haarlem

Parkeren in parkeergarages

Agenda activiteiten en lezingen

U bent van harte welkom na aanmelding via kadamcholing@gmail.com.
Aanmelding is belangrijk voor de organisatie ivm het maximaal aantal aanwezigen in het centrum. Daarnaast kunnen we u dan op de hoogte stellen wanneer het programma door onvoorziene omstandigheden wijzigt.

De activiteiten zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt gewaardeerd. Dit kan middels een donatie ter plaatse of per bank.

dec 2021

Webcast onderricht eerwaarde Dagpo Rinpochee op  18 december, 2021 - 19 december, 2021 om  Hele dag

Studiegroep: boeddhistische filosofie op  21 december, 2021 om  19:30 - 21:30

Via ZOOM: Meditation on Tara op  22 december, 2021 om  19:30 - 20:45

Je Tsongkhapa dag • Ganden Ngamchö op  29 december, 2021 om  Hele dag

Via ZOOM: Meditation on Tara op  29 december, 2021 om  19:30 - 20:45

jan 2022

Introductie Boeddhisme - De vier edele waarheden op  13 januari, 2022 om  19:30 - 21:30

1 2

Kadam menu