Basisbegrippen boeddhisme

Door de grondlegger van Kadam Chöling Holland, de eerwaarde Dagpo Lama Rinpochee, is een tekst samengesteld waarin alle basisbegrippen van het boeddhisme kort uitgelegd worden, het transcript genaamd ‘Basisbegrippen boeddhisme’.

In deze nieuwe cursus ‘Basisbegrippen boeddhisme’ wordt gebruik gemaakt van deze bovenstaande tekst.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor en zich (verder) wil verdiepen in het bijzondere gedachtegoed van de Boeddha. Deze cursus is geschikt voor mensen voor wie het gedachtegoed van het boeddhisme nog vrij nieuw is, als ook voor mensen die langer met het boeddhisme bezig zijn en die hun basiskennis willen ophalen.

Aan bod komen diverse onderwerpen zoals: wat is boeddhisme, de leer, de voornaamste uitgangspunten, meditatie, de relatie met filosofie, psychologie, religie, onze traditie en hedendaagse toepassingen.

Het is de opzet om bekend te raken met de belangrijkste termen en concepten waarvan het boeddhisme in het algemeen gebruik maakt. Daarnaast wordt ingegaan op de manier van studie en praktijk zoals die in de Gelugpa traditie ondernomen wordt. Gelugpa is een van de vier scholen binnen het Tibetaans boeddhisme.

De cursus wordt gepresenteerd in een vorm die aansluit bij deze tijd, met praktische handvatten voor de praktijk. Er is veel ruimte voor vragen en discussie.

Wilt u deelnemen aan deze cursus dan verzoeken wij u zich per bijeenkomst aan te melden via kadamcholing@gmail.com.

Begeleiding: Lan Tjoa

Datum en Tijd
Data - 17 september, 2017
13:00 - 16:00

Locatie
Tibetaans boeddhistisch centrum

Kaart wordt geladen...

Categorieën
Basisbegrippen boeddhisme


Comments are closed.
Kadam menu